Takmičenje učenika u recitovanju-Od stiha do škole

Javna ustanova „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor organizuje Drugo takmičenje učenika osnovnih škola opštine Prijedor u recitovanju “Od stiha do škole” koje će biti održano danas, 18. maja u 18.00 časova, u Pozorištu Prijedor, a velika novina u odnosu na prošlogodišnje takmičenje jeste veoma bogat nagradni fond, najavila je direktorica ove ustanove Safira Karahodžić.
“Generalni sponzor Fondacija ArcelorMittal pobjednike u svakom razredu nagradiće sa po 50 KM, načelnik opštine i ove godine sa 100 KM nagradiće ukupnog pobjednika takmičenja, učenik koji bude najbolji među devetim razredima, budući da mu je ovo posljednje učešće, dobiće dodatnih 100 KM od građevinskog preduzeća ‘Unijat-M’, nagradu publike od 200 KM poklanja Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka, a najslađe iznenađenje dolazi iz naše ‘Mire’ koja će sve takmičare i učesnike programa nagraditi poklon paketima svojih brendova”, kazala je Karahodžićeva.
Ona je dodala da se ovo takmičenje, kao i prvo, održava na nivou opštine Prijedor, a da je bilo poziva škola iz drugih opština koje su pokazale veliko interesovanje za učešće.
“Nažalost, ove godine morali smo da ih odbijemo. Ni za iduću godinu ne možemo obećati, ali možemo sa sigurnošću najaviti da ćemo učiniti sve da ovaj događaj dignemo na nivo regije, a u skladu sa politikom lokalne vlasti da Prijedor treba da postane centar regije”, navela je Karahodžićeva.
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prijedor Ljiljana Babić podsjetila je da je ovo jedinstvena manifestacija i da ranije učenici recitatori nisu imali priliku javno pokazati umijeća.
“Na prvom takmičenju u recitovanju u našem pozorištu tražila se karta više. Veliki uspjeh te manifestacije podstakao je organizatore da pokušaju sve to podići na još viši nivo, u čemu ih opština Prijedor u potpunosti podržava i podržavaće ih i ubuduće”, kazala je Babić.
Za učešće u takmičenju prijavilo se 39 učenika iz šest prijedorskih osnovnih škola, i to „Branko Ćopić“, „Desanka Maksimović“, „Petar Kočić“, „Dositej Obradović“, „Jovan Cvijić“ i „Ćirilo i Metodije“.
Recitatore će, osim publike, ocjenjivati žiri u sastavu Ljiljana Babić, predsjednik, i Mara Ećim i Branislav Kecman, članovi. Cijena ulaznica je 1 KM, a plaćanja su oslobođeni takmičari i voditelji recitatorskih sekcija koji će biti posebno akreditovani i neće imati pravo glasanja. Glasati mogu svi gledaoci koji će glasačke listiće dobiti ili prilikom kupovine ulaznica ili dobijanja pozivnica, a podjele dodatnih glasačkih listića neće biti. Glasački listići sa zaokruženim brojem ispred imena samo jednog recitatora ubacivaće se u Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka glasačku kutiju koja će za vrijeme i poslije takmičenja biti na bini.
U pratećem programu nastupiće mažoretkinje u dvije uzrasne kategorije koje vodi učiteljica Senka Spasojević, kao i etno grupa iz Osnovne škole „Branko Ćopić“ iz Prijedora. Nagrade za pobjednike po razredima obezbijediće i „Alegro promet” Prijedor i “Župa komerc” Laktaši, dok osvježenje za sve učesnike daruju „Voda Kruna” i Podrum pića “Sanja – M”.
Ulaznice za Drugo takmičenje učenika osnovnih škola opštine Prijedor u recitovanju “Od stiha do škole”, koje se održava večeras u 18.00 časova, u Pozorištu Prijedor koštaju 1 KM i mogu se kupiti u kinu “Kozara” od 07.30 do 15.30 časova i u Pozorištu Prijedor od 16.00 do 18.00 časova.
JU „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor

Comments are closed.