Traže zaostale isplate za isporučeno mlijeko

vitamilkNekolicina kooperanata prijedorske mljekare „Vitamilk“, okupila se danas ispred preduzeća tražeći zaostale isplate. Tvrde da već mjesecima nisu dobili ni marku za isporučeno mlijeko i da su se dugovanja, nekima od njih, popela i na 10 hiljada maraka.

Međutim, nisu imali sreće iako su neki od njih doputovali iz drugih opština. U mljekari nije bilo vlasnika, a administrativne radnice pozvale su obezbjeđenje, koje je kooperante udaljilo iz objekta. Stigla je i policija pa su, pored borbe za neisplaćene pare, ljudi morali odgovarati i na pitanja organa reda. Jedino što žele je svoj zarađeni novac koji nisu vidjeli već pola godine.

„Krvavo smo zaradili na ovoj sušnoj godini i evo do čega smo došli. Svi imamo djecu koju školujemo. Teško je kad roditelj nema marku da ujutro da djetetu a neko mu je, pritom, dužan 7-8 hiljada maraka. To je stvarno loše. Svaku mjeru su prešli“, ispričao je Nenad Štikovac iz Hašana.

Generalni direktor „Vitamilka“ Zoran Đukić nije bio dostupan za komentar. Zanimljivo je da je nedavno počela izgradnja nove fabrike u Prijedoru koja bi, prema ranijim najavama, trebala da bude otvorena na proljeće i zaposli oko 50 novih radnika. Ova firma, samo u Prijedoru, ima oko 300 kooperanata.

RTV Prijedor

Comments are closed.