Tri osnovne škole iz Prijedora od 1. novembra ponovo u sistemu centralnog grijanja

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je juče da bi od idućeg mjeseca tri ovdašnje osnovne škole, kojima je zbog dugova bilo isključeno centralno grijanje prethodne dvije sezone, trebalo da ponovo budu priključene na toplovodni sistem.

„Škole u centru grada griju se na drvo što je neprimjereno u ovom vremenu i u toku iduće sedmice taj bi problem trebalo da bude riješen“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Antonom Kasipovićem.

Tri prijedorske osnovne škole zbog oko 300.000 KM dugova bile su isključene iz sistema centralnog grijanja prethodne dvije sezone.

„Po izvršnim rješenjima Okružnog suda Banjaluka Ministarstvo finansija Republike Srpske isplatilo je dugove sa kamatama za škole `Desanka Maksimović` i `Dositej Obradović`, a još uvijek čekamo da to učini i za školu `Branko Ćopić`“, kazala je ranije Srni direktorica „Toplane“ Prijedor Ljiljana Despotović.

Iako je iz škola u više navrata naglašavano da im je grijanje na drva u vlastitim kotlovnicama jeftinije od centralnog i do pet puta, lokalna vlast je negodovala zbog pretvaranja škola u drvarnice, zahtjevajući od Vlade Republike Srpske da škole u Prijedoru imaju isti tretman kao i škole u Banjaluci, kada je u pitanju grijanje.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.