Troje malih Hadžalića ostalo i bez oca

Hanifa (8),Nejra ( 13) i Adem (10) Hadžalić, mještani naselja Stari grad u neposrednoj blizini centra Prijedora, ostali su jučer i bez oca Esada (59) koji je nakon smrti supruge Ajše sam brinuo o svojoj djeci.
Esad je juče ukopan na mezarju Pećani u Prijedoru, samo dva dana nakon što mu je iznenada pozlilo.
-Odmah smo ga prevezli u bolnicu. No, nije mu bilo pomoći, pokrenuo mu se tromb i umro je nekoliko sati kasnije – rekao nam je Esadov brat Said koji privremeno uz komšije i prijatelje brine o troje Esadove djece koja su sada, nakon njegove smrti, ostali potpuno sami.
Tragediju ove nesretne porodice dodatno komplikuje i činjenica da Esad zbog bolesti nije radio i da je s djecom skromno živio od osnovne socijalne pomoći i dječijeg doplatka. Nakon teksta u «Dnevnom avazu», prije tri godine, pokrenula se prava lavina humanosti u kojoj su mnogi pomogli ovoj porodici.
Malo sreće kod Hadžalića potrajalo je nažalost kratko priznaju i svi oni koji su danas došli podijeliti bol s ovom nesretnom porodicom u kojoj djeca još nisu ni svjesna nesreće koja ih je zadesila. Djecu je danas obišao i Željko Kantar, socijalni radnik Centra za socijalni rad iz Prijedora koji nam je kazao da Centar pokušava da nađe porodicu koja će o djeci brinuti u njihovoj kući.
-Riječ je o trajanom zbrinjavanju djece na ovaj način. Tek ukoliko to ne uspijemo u nekoj posljednjoj varijanti djeca bi utočište mogla naći u Domu za nezbrinutu djecu- kazao nam je Kantar.
Dnevni avaz

Comments are closed.