U akciji pojačane kontrole 223 vozača isključena iz saobraćaja

Policijska uprava Prijedor, u periodu od 19. do 30.08.2020. godine, realizovala je republičku akciju „Pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanje alkoholisanosti vozača i prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu“.

Policijska uprava Prijedor akciju je sprovela u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije sankcionisano je ukupno 2066 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja sankcionisanih, 1288 je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena 223 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 33 vozača su lišena slobode. Slobode su lišena i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, jer na taj način doprinose bezbjednosti svih učesnika.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.