U bračne vode s 80 godina

Inka Praiz i Jovan BulatOsamdesetogodišnjaci Inka Praiz iz Banjaluke i Jovan Bulat iz Modriče vjenčali su se juče u selu Rakelići nadomak Prijedora, gdje, kako kažu mještani, nikada nije zabilježen slučaj sklapanja braka ovako vremešnih mladenaca. Vjenčanje je izazvalo veliko interesovanje kod mještana sela Rakelići, koji su bili prijatno iznenađeni što su mladenci odlučili da se vjenčaju baš u njihovom selu iako dolaze iz Banjaluke i Modriče. Međutim, kažu novopečeni supružnici, mještanka Rakelića je glavni „krivac“ što su se njih dvoje u tim godinama odlučili da uplove u bračne vode.

Naime, mještanka Ljubica Vujković, mladina kuma, a mladoženjina rođakinja, spojila je ovaj par i odagnala njihove sumnje da ne treba da se vjenčaju u poznim godinama.

„Prije godinu dana preminuo mi je suprug, a kako sam saznala od Ljubice, Jovan se već tada počeo raspitivati za mene. Iskreno sam se dvoumila da li sam prestara za nove bračne obaveze, ali kada mi je Jovo prišao i zvanično prije tri mjeseca me i zaprosio, obostrana ljubav je planula. I evo danas sam ponovo nevjesta“, priča presretna Inka.

Njenu priču potvrđuje i mladoženja Jovan Bulat i dodaje da je poslije smrti svoje prve supruge Mirosave, tri godine živio sam.

„I moja pokojna žena mi je na samrti rekla da se oženim. Tri godine sam tugovao, a onda odlučio da ipak potražim novu životnu družicu, jer je u mojim godinama teško živjeti sam kao pustinjak“, kazao je Bulat.

Tri godine poslije smrti supruge Jovan se počeo raspitivati o udovicama.

„Gledao sam smrtovnice po Modriči i Banjaluci i tačno sam znao kojoj je mojoj vršnjakinji i kada umro suprug. Pričekao bih da ga ožali, a onda stupao u akciju. Nije bilo baš puno pokušaja, jedna me je odbila, a moja nova supruga Inka Praiz prihvatila. Danas sam najsrećniji čovjek na svijetu i nas dvoje zajedno ćemo živjeti u mojoj skromnoj kući u Modriči“, ispričao je vremešni mladoženja.

Iznenađen ovim vjenčanjem bio je i matičar Boško Vučenović, koji kaže da u svojoj dugogodišnjoj matičarskoj praksi nije doživio da vjenča osamdesetogodišnjake.

„Nek’ im je sa srećom i želim im puno ljubavi i razumijevanja u braku“, rekao je pri završetku ceremonije vjenčanja i upoznavanja sa bračnim dužnostima matičar Vučenović.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.