U Drvaru sahranjena Jelena Trikić

Na groblju Spasovina u Drvaru danas je sahranjena Jelena Trikić, oboljela od tumora mozga koja je odbila da koristi lijekove da bi imala šansu da postane majka. Sahrani Jelene Trikić, osim rodbine i prijatelja, prisustvovao je i veliki broj građana njenog rodnog Drvara ali i Prijedora u kome je živjela.

Tridesettrogodišnja Jelena Trikić, poznatija kao majka hrabrost, umrla je juče u Kliničkom centru Banjaluka,39 dana nakon porođaja.

Ona je zadivila sve odbivši da jakim citostaticima liječi tumor na mozgu kako bi imala šansu da rodi.

Ogromna želja da postane majka bila je jača od straha da će izgubiti život. Trikićeva je početkom oktobra rodila zdravog dječaka Nikolu.

Jeleni je tumor na mozgu otkriven 2007. godine, a nakon dvije operacije odlučila je da ostvari svoju veliku želju – da rodi dijete i da osjeti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga.

Tokom trudnoće obustavljeno je njeno liječenje, pa je bolest uznapredovala. Jelenino zdravstveno stanje pogoršalo se nakon porođaja.

LJudi dobre volje koji žele da pomognu da odrastanje malog Nikole, za koga je njegova majka dala život, bude ljepše i bezbrižnije mogu da uplate novac na žiro račun kod NLB Razvojne banke Banjaluka br. 562-099-810-914-3264. Uplate treba vršiti na ime Jelenine majke – Milkice Trikić.

Zbog herojskog čina, kojim su preskočene sve medicinske norme, Radio-Drvar je Jelenu Trikić proglasio za ličnost godine.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.