U funkciji najmoderniji predajnik u BiH

Radio-televizija Republike Srpske-RTRS pustila je u funkciju novi antenski stub i sistem na Kozari, čime će pokrivenost signalom Javnog servisa RS na području od Posavine do Zapadne Krajine i u rejonu Šipova i Mrkonjić Grada biti vrhunskog kvaliteta, javile su agencije.
– Na Kozari je od danas u funkciji sistem i novi antenski stub visok 84 metra, najviši u RS i jedan od najviših i najmodernijih u BiH – rekao je generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović.
Davidović je naglasio da je antenski sistem na Kozari zajednička investicija Vlade RS i RTRS-a, vrijedna oko 600.000 maraka.
Vlasnik i direktor firme „Ars inženjering“ Ranko Skoko rekao je da je ta firma u rekordnom roku od tri mjeseca uspjela da uradi projekat, konstrukciju od 50 tona i završi na vrijeme sve radove.
– Predajnik je pušten u funkciju prije roka, čime su ispunjeni svi zahtjevi investitora – rekao je Skoko i istakao da je ponosan što je njegova firma uspjela da postavi u ovako kratkom roku najviši i najmoderniji predajnik u RS.
Glas Srpske

Comments are closed.