U Industrijskoj zoni „Celpak“ počela izgradnja mljekare vrijedne 4,5 miliona KM

U Industrijskoj zoni „Celpak“ u Prijedoru počela je izgradnja nove fabrike – mljekare „Vitamilk“ koja bi do kraja marta 2013. godine trebalo da otvori 50 novih radnih mjesta, potvrdio je Srni koordinator Info centra za investitore Agencije za ekonomski razvoj opštine Prijedor „PREDA-PD“ Bojan Jojić.

„Preduzeće `Vitamilk` od opštine je kupilo zemljište površine nešto veće od 9.000 kvadratnih metara gdje bi u prvoj fazi trebalo da bude izgrađen glavni proizvodni objekat i prostor za administraciju, ukupne površine 1500 kvadratnih metara“, naveo je Jojić.

Prema njegovim riječima, u drugoj fazi biće izgrađeno dodatnih 1.500 kvadrata pratećih objekata gdje će se obavljati sve od otkupa mlijeka, preko prerade i proizvodnje do distribucije mlijeka i mliječnih prerađevina.

„Ova firma trenutno ima 300 kooperanata u Prijedoru, a otvaranjem vlastitog proizvodnog pogona očekuje se da taj broj raste“, dodao je Jojić.

Prijedorsko preduzeće “Vitamilk” osnovano je 2008. godine i prve tri godine bavilo se samo distribucijom mlijeka i mliječnih proizvoda domaćih i stranih proizvođača, a decembra prošle godine pokrenulo je i vlastitu proizvodnju i na tržište plasiralo robnu marku “Belata”.
SRNA

Comments are closed.