U industrijskoj zoni Celpak uskoro će raditi 700 radnika

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je u utorak, 3. marta, obišao Industrijsku zonu Celpak i tekuće radove na nekoliko objekata u ovom industrijskom kompleksu.

On je pri tom izjavio da je u toku izgradnja četiri industrijska objekta na području ove zone, saopšteno je iz gradske uprave.

– Pored njih, jedan industrijski objekat se gradi u Trnopolju, dva se planiraju rekonstruisati i proširiti pored ovih pet i dva bi trebala početi gradnju u ovoj godini – izjavio je Đaković.

On je dodao da se tako u industrijskoj zoni, koja je početkom prošle godine bila ledina, sad gradi industrijski kompleks u kojem se očekuje da će po završetku ovih poslova biti zaposleno oko 700 radnika.

Sve nove objekte u industrijskoj zoni povezuje i nova saobraćajnica.

– To je cesta 106. Sad nastavljamo njenu izgradnju i u drugom dijelu s namjerom da se to asfaltira, dovede vodovod, kanalizacija, električna energija. Na ovom području u prethodnih godinu dana izgrađene su i dvije trafo stanice – rekao je Đaković.

Cesta 106, izvjesno je, biće završena do sredine juna, a uz nju su redom kompanija Raki, Edna metalworking, potom kompanija CNC Power i posljednja u nizu Roundliner, rekao je savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja Mišo Reljić.

Tu je i kompanija MM Plastik i nova hala slovenačkog Kolektora. Planirana je i izgradnja nove ceste 104. Reljić napominje da se u Trnoplju gradi pogon SB Lasera, a u zoni Brezičana u toku je rekonstrukcija objekta koji je kupila Calzedonia i prijem radnika. Početak rada Calzedonie očekuje se u junu kada bi i Kolektor trebao ozvaničiti početak rada.

Izvor: eKapija.com

Comments are closed.