U kontejneru svijetli sijalica

Sedmeročlana porodica nevjenčanog bračnog para Slađane Todorović i Drage Jurića, koja u izbjegličkom naselju Kafanište kod Prijedora zimu dočekuje u metalnom kontejneru, na desetak kvadrata, napokon je obradovana. Radnici „Elektrodistribucije“ uveli su im struju, a kontejner je, nakon mučnih i dugih noći punih mraka i hladnoće, obasjan svjetlom.

– Sad će konačno moja djeca moći učiti kao sva ostala, uz svjetlo – priča vidno sretna Slađana, majka petero djece od jedne do 20 godine.

Oboje kažu da žive teško, od povremenog Draginog nadničenja i 240 maraka dječijeg doplatka, koji je i jedini siguran izvor prihoda ove siromašne porodice.

– I to što mnogo šta nemamo i što jedva sastavljamo kraj s krajem bilo bi podnošljivo da ne živimo u kontejneru. Plašim se da ćemo se zimus, kad ga snijegovi prekriju, smrznuti – priča Drago, koji se trudi, jer je i njivu već uzorao i izgradio ambar, da djeca bar ne budu gladna.

Dalibor Pavić, rukovodilac RJ „Elektrodistribucija“ iz Prijedora kaže da je najmanje što su električari mogli učiniti za ovu porodicu to da im uvedu struju.

– Oni u kontejneru žive u očajnim uslovima. Struju smo im uveli o našem trošku, za šta smo izdvojili 1.500 maraka vlastitih sredstava – kazao je Pavić.

Dnevni avaz

Comments are closed.