U Mašinskoj školi ponosni na uspjehe svojih učenika-Najbolji BH automehaničar iz Prijedora

Za Mašinsku školu u Prijedoru, ova školska godina je među najuspješnijima po broju osvojenih nagrada na državnim i republičkim takmičenjima. Na 4. festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih strukovnih škola Bosne i Hercegovine u Doboju, dva učenika prijedorske škole su osvojila prva mjesta. U konkurenciji 33 takmičara, učenik 2. razreda Dragan Stjepić je osvojio laskavu titulu najboljeg bh. automehaničara, dok je Marko Zgonjanin pobijedio u kategoriji izložbenih radova, sa kasa-bravom.
– Prvi put sam učestvovao na Festivalu rada i mnogo mi znači pobjeda u Doboju. Po zanimanju sam bravar specijalac. Odmalena volim ovaj zanat, vjerovatno zato što mi je i djeda metalac, pa sam uz njega i ja to zavolio – kaže Zgonjanin.
Dragan Stjepić, koji je odnio pobjedu kao najbolji automehaničar, zahvalio je profesorima na podršci. Napominje da je kod kuće, takođe, imao priliku da „ispeče zanat“, jer mu se otac bavi mehanikom.
– Na Festivalu rada učestvovalo je 88 škola i 1080 takmičara u pratnji preko 400 mentora. Uspjeh naših učenika je tim veći, kad se ima u vidu jaka konkurencija – rekao je profesor Ranko Vujičić dodavši da je prijedorska Mašinska škola, u izložbenom dijelu, bila u ukupnom plasmanu treća.
Milan Mijić je na nedavnom republičkom takmičenju učenika mašinske struke osvojioprvu nagradu. Školovanje će nastaviti u Moskvi, zahvaljujući stipendiji kompanije „Nestro petrol“. Pored ovih rezultata, Mašinska škola u Prijedoru je bila nagrađena i na takmičenjima u preduzetništvu, prezentaciji radničkih zanimanja te sportu. Iako zanati nikada nisu bili u vrhu interesovanja prijedorskih srednjoškolaca, učenici Mašinske škole potvrđuju da su to cijenjena i perspektivna zanimanja u kojima se mogu postići zavidni rezultati.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.