U novoj kući maštaju o kravi i štali

Samohrana majka Božana Aleksić iz Ljubije kod Prijedora i njeno petoro dece već godinu i po žive u montažnoj kući koju su dobili na poklon od Humanitarne organizacije Moj bližnji iz Holandije.
– U novoj kući nam je lepo i zadovoljna sam. Sada je sve sređeno, čisto, sobe, kupatilo, imamo vodu i možemo održavati higijenu. Deci je toplo i presrećni su što nam ne prokišnjava kao u straćari. Zadovoljni su i Holanđani koji su mi dali kuću. Obilazili su me i pohvalili kako je dobro održavam. Donesu mi hrane i odeće za decu i zahvalna sam im na tome – kaže Božana, kojoj su i čitaoci „Vesti“ pružali pomoć kad joj je bilo najteže i kad su preživljavali od onog što dobiju od HO Hljeb života. Božana uz kuću ima i pet dunuma zemlje i jednu kozu.

– Sad bi mi bila najpotrebnija krava, jer onda bih imala i sir i mleko u količini dovoljnoj da prehranim decu, pošto kozjeg mleka nemamo dovoljno. Od 180 maraka dečjeg dodatka teško je izmiriti sve potrebe. Ali, sa pet dunuma zemlje, imala bih dovoljno hrane za kravu. Opština mi je dala građevinski materijal, ciglu i mrežu za zidanje štale. Centar za socijalni rad mi je obećao pomoć u građevinskim radovima, ali ništa nije urađeno. Kada bih dobila kravu, zatvorila bih je u početku gde i kozu, pa čekala obećanu štalu – nastavlja Božana.
Ona se nada da bi i štala bila izgrađena ako bi imala sreće da dobije kravu. Donatore vidi u zemljacima iz dijaspore čiju je plemenitost već upoznala.
– Zasejala sam baštu i imaću povrća za sebe i decu, i to je ono što mogu sama, ali kravu i štalu ne mogu obezbediti – kaže Božana.
Božanin najstariji sin desetogodišnji Nemanja voleo bi da imaju i kravu i prase.
Ali, majčina je poslednja. Krava je najneophodnija i može se kupiti za 1.000 evra, a ukoliko neko želi da pomogne može to učiniti posredstvom Redakcije „Vesti“ ili direktnim slanjem donacije Božani Aleksić na adresu: Selo Ljubija, 79101 Prijedor, RS, BiH.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Vesti-online.com

Comments are closed.