U novootvorenoj trgovini JYSK u Prijedoru zaposleno 7 radnika

Danska firma „JYSK“ otvorila je danas u Prijedoru svoj dvanaesti trgovački objekat u Bosni i Hercegovini u kome je posao dobilo sedam radnika. Kako je rekao Vladislav Mirković, šef ove poslovnice, novi prodajni prostor se nalazi u tržnom centru „Wiza“ i zauzima 1300 kvadratnih metara na kojima se nudi oko 3000 artikala. „Uz moto ove firme ‘Sve za život i san’, Prijedorčanima je na raspolaganju širok asortiman namještaja, kreveta, kućnog tekstila, posteljine, madraca i ostalih kućnih potrepština skandinavskog kvaliteta po pristupačnoj cijeni“, rekao je Mirković.
Kako smo se jutros mogli uvjeriti, veliki broj naših sugrađana došao je u ovu novu trgovinu privučen širokim asortimanom roba po povoljnoj cijeni i popustima koje JYSK nudi.
„JYSK“ je danska firma koja postoji od 1979. godine i zapošljava približno 17.000 radnika u preko 1900 prodajnih objekata u 34 zemlje svijeta. Osim Prijedora u BiH postoje prodajni objekti u Sarajevu, Palama, Istočnom Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Tešnju, Gračanici, Vitezu, Zenici i Bijeljini. „JYSK“ je internacionalni maloprodajni lanac sa godišnjim prometom od približno 2,5 milijardi evra , koji prodaje „sve potrepštine za kuću“. Vlasnik lanca je izvorni osnivač, Lars Larsen, širom Danske poznat kao vodeći trgovac koji uvijek ima sjajne ponude.

Comments are closed.