U Prijedoru glasalo 39.263 glasača ili 49.06 odsto-Počelo brojanje glasova

U Prijedoru je na birališta izašlo 39.263 glasača ili 49,06 odsto, potvrdio je Srni predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škondrić.

„Najveća izlaznost zabilježena je na biračkom mjestu u selu Srednja Lamovita gdje je glasalo 400 mještana ili 93,9 odsto, a najmanja u selu Rizvanovići gdje je pravo glasa iskoristilo 126 građana ili 19,12 odsto“, naveo je Škondrić.

Prema njegovim riječima, proces glasanja na svim biračkim mjestima, kao i u mobilnim timovima, obavljen je bez većih smetnji.

„Sva biračka mjesta, osim jednog, zatvorena su u 19.00 časova. Na biračkom mjestu u Gornjoj Dragotinji izborni proces produžen je za 15 minuta, onoliko koliko je ovo biračko mjesto jutros bilo zatvoreno, a o razlozi za kratku obustavu glasanja još uvijek se ispituju“, naveo je Škondrić.

On je dodao da je GIK Prijedor zaprimio određen broj pritužbi i da će sve pristigle prijave biti razmotrene.

U Stanici javne bezbjednosti Prijedor Srni je rečeno da izborni proces nije omela nijedna situacija koja bi iziskivala reakciju policije.

U toku je brojanje glasova na biračkim mjestima, nakon čega će izborni materijal biti dopremljen u Sportsku dvoranu „Mladost“ na provjeru.

Prvi rezultati za gradonačelnika očekuju se oko 22.30 časova.

Za povjerenje 83.972 glasača borila su se 24 politička subjekta, među kojima su Prijedorčani birali gradonačelnika i 31 odbornika u Skupštini grada Prijedora, od kojih jednog pripadnika nacionalnih manjina.

Kandidati za gradonačelnika Prijedora su Drago Tadić iz SNSD-a, Borislav Bojić iz SDS-a i Marko Pavić iz DNS-a.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.