U Prijedoru održana vatrogasna vježba Mira 2011

U krugu Fabrike keksa i vafla „Mira“ u Prijedoru danas je održana vatrogasna vježba pod nazivom „Mira 2011“ u kojoj je učestvovalo 26 vatrogasaca, zajedno sa pripadnicima industrijske vatrogasne jedinice ovog preduzeća. Predsjednik Vatrogasnog saveza RS i komandir prijedorske Teritorijalne vatrogasne jedinice Mile Međed vježbu je ocijenio uspješnom. „Vježba je pripremana duži vremenski period zajedno sa industrijskom vatrogasnom jedinicom Fabrike `Mira` i svi učesnici ove vježbe su pokazali da su dobro obučeni u izvršavanju svojih zadataka kada je u pitanju zaštita i spašavanje ljudi i imovine od požara“, rekao je Međed.
Vježba je izvedena u tri segmenta i to sprečavanje širenja požara u fabričkom pogonu i izlačenje povrijeđenih i unesrećenih, spašavanje sa visina i onemogućavanje širenja požara prema plinskom postrojenju. Zamjenik načelnika opštine Prijedor Milenko Đaković je istakao da je vrlo važno za građane Prijedora u zaštiti njihove imovine kao i za preduzeća i zaposlene radnike, da se ovakve vježbe izvode, kao i to da što rjeđe imaju ovakve događaje u životu. Direktor Fabrike „Mira“ Miroslav Turnšek je rekao da je vježba pokazala profesionalnu spremnost vatrogasaca da pomognu u slučaju požara u fabrici. „Poznato je da je ovo fabrika koja radi sa zapaljivim stvarima, u tehnologiji koristimo butan, propan i gas, a imamo i puno peći i automata tako da smo ovom vježbom htjeli da pokažemo da imamo u praksi punu podršku Teritorijalne vatrogasne jedinice ukoliko bi došlo do neželjenih i, prije svega, za ljude opasnih situacija“, rekao je Turnšek.
On je dodao da do sada nije bilo nikakvih ekscesa, ali da je ova vježba bila dobar pokazatelj da se i u takvim situacijama može reagovati na vrijeme, pogotovo što je fabrika smještena u užem gradskom jezgru. Vježba je jedna od aktivnosti kojima se obilježava oktobar-mjesec borbe protiv požara. Više fotografija sa ove vatrogasne vježbe možete pogledati u našoj galeriji.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.