U Prijedoru otvoren Lokalni volonterski servis

Prijedorsko Udruženje građana „DON“ otvorilo je danas u našem gradu Lokalni volonterski servis čiji je cilj razvoj volonterizma i sistemskog rješavanja problema u vezi sa volontiranjem. Izvršna direktorica UG „DON“ Murisa Marić potvrdila je novinarima da je osnovna uloga ovog servisa rad na uspostavljanju balansa između ponude i potražnje za ljudskim resursima (volonterima) i unapređenje usluga socijalnog i drugih sektora. „Lokalni volonterski servis nastojaće da na efikasan način poveže osobu zainteresovanu za volontiranje sa organizacijama i institucijama u kojima je pomoć volontera potrebna“, rekla je Marićeva novinarima. Prema njenim riječima, servis radi na regrutovanju volontera iz zajednice, koje dalje, po potrebi i na zahtjev upućuje u druge organizacije i institucije.
Otvaranjem Lokalnog volonterskog servisa stalno radno mjesto je dobila jedna od volonterki „DON-a“ koja je učestvovala u više projekata ovog Udruženja građana.
Lokalni volonterski servis otvoren je u okviru projekta „Volonteri čine promjenu“ koji u BiH realizuje Omladinski komunikativni centar iz Banjaluke, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju. Sjedište ovog servisa u Prijedoru biće u prostorijama Udruženja građana „DON“.

Comments are closed.