U Prijedoru planirali rast opštinskog budžeta

Budžet opštine Prijedor za 2009. godinu planiran je u iznosu od 35.122.374 KM i veći je za 4,6 odsto od ostvarenog u ovoj godini, rečeno je juče na javnoj raspravi o Nacrtu opštinskog budžeta.

Kako je pojašnjeno, od tog iznosa 4.000.000 KM su kreditna sredstva za program vodosnabdijevanja koja su ostala neiskorištena ove godine.

Biljana Malbašić, vršilac dužnosti načelnika prijedorskog Odjeljenja za finasije, istakla je da su u javnu raspravu juče bili uključeni budžetski korisnici, predstavnici mjesnih zajednica i drugih organizacija i da će se u raspravu uključiti i građani Prijedora.

„Ponuđeni Nacrt budžeta rađen je na bazi praćenja rashoda i prihoda u protekle tri godine, kao i realizacije u prvih devet ovogodišnjih mjeseci. Svaka budžetska stavka je oprezno planirana. U obzir smo uzeli i mjere štednje kao i udare globalne finansijske krize“, rekla je Malbašićeva.

Ona je dodala da projektovani Nacrt lokalnog budžeta za narednu godinu prati sve planske dokumente koji su u lokalnom parlamentu usvojeni tokom ove godine, a posebno razvojne projekte lokalne zajednice i strateške dokumente uključujući i dokument Omladinske politike.

Malbašićeva je potvrdila da je Nacrtom budžeta za iduću godinu predviđeno finansiranje ključnih razvojnih programa Prijedora iz oblasti poljoprivrede, podsticaja za zapošljavnje i određene kategorije socijalnih programa.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.