U Rasavcima održana Četvrta prijedorska kotlićijada-I družba i služba

Četvrta prijedorska Kotlićijada koju, već tradicionalno, organizuje Lovačko udruženje “Mrakovica”, ovih dana je ponudila sve ono po čemu se, kao i uvijek u takvim prilikama, prepoznaju lovačka druženja i susretanja.

– Okupili smo se samo sa jednim ciljem, a to je druženje. Na taj način održavamo jedinstvo naših sekcija i prezadovoljni smo kada se na ovakvim skupovima okupi što veći broj lovaca, ali i mladih članova koji su zavoljeli ovaj sport i boravak u nedirnutoj prirodi – kaže Miroslav Puzavac, predsjednik Lovačke sekcije Rasavci.

Na ovom druženju, koje je okupilo članove desetak lovačkih sekcija, našao se i prvi čovjek opštine Prijedor Marko Pavić koji je istakao da je Lovačko udruženje “Mrakovica” naša najveća nevladina organizacija koja će, i ubuduće, imati podršku Opštine.

– Posla u ovoj oblasti ima dosta. Mi bismo trebali imati lovstvo kao jednu specijalnu turističku ponudu, jer je ovo naše područje upravo pogodno za lovni turizam – rekao je načelnik Pavić.

Druženje lovaca imalo je i takmičarski karakter, ali su rezultati bili u drugom planu. Važnije im je, kako ističu učesnici Kotlićijade, bilo da se druže, budu u kontaktu i njeguju saradnju.

Izvor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.