U razvoj uloženo više od pet miliona maraka za dvije godine

keksara

Završetkom radova na uređenju poslovne zgrade prijedorske „Mire“, članice „Kraš“ grupe i vodeće konditorske i prehrambene kompanije u BiH, zaključena je prva faza ulaganja u razvoj ove fabrike u visini od 5.211.227,40 KM, saopšteno je danas iz „Mire“.

„Društvo iz godine u godinu posluje sa sve boljim rezultatima i ima ozbiljne ambicije za širenjem tržišta i proširenje obima i asortimana proizvodnje. Planovi `Mire` za narednu godinu ambiciozno su definisani i predviđaju visoke postotke rasta proizvodnje i ukupne realizacije“, stoji u saopštenju.

Investicioni ciklus započeo je odmah nakon ulaska „Mire“ u sastav „Kraš“ grupe, 2003. godine.

„Od preuzimanja `Mire` do danas uloženo je više od 30 miliona maraka.

Nakon godina intenzivnog rada na modernizaciji proizvodnje, razvoju savremenog asortimana proizvoda i zauzimanju kvalitetnih tržišnih pozicija, `Mira` je danas prepoznatljivo ime s asortimanom keksa i vafla koji se, pored regije, izvoze i na brojna svjetska tržišta“, stoji u saopštenju.

U „Miri“ je samo ove godine zaposleno više od 60 novih radnika, svi radovi na izgradnji povjereni su isključivo domaćim izvođačima, a kao socijalno odgovoran partner, „Mira“ pomaže razna društvena i humanitarna događanja.

„Ovom prilikom odlučeno je da se novčanim iznosom od 10.000 KM pomogne rad bolnice `Doktor Mladen Stojanović` u Prijedoru“, navodi se u saopštenju.

Svečani prijem predstavljanja završetka prve faze ulaganja „Kraša“ u razvoj svoje članice najavljen je za utorak, 18. oktobra, u 10.00 časova u „Miri“.

Autor: SRNA
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.