U Sani plivale i tri žene [video]

Plivanje za Časni krst, Prijedor, 19.01.2019.

S jedne na drugu obalu Sane za bogojavljenski krst plivale su i tri žene. Slavica, Nevena i Milena bile su najodvažnije Prijedorčanke koje su, upkos oštroj zimi, zaplivale u ledenoj Sani. Kažu, nije bilo teško, snažna vjera im je pomogla.

“Ja imam jednu svoju veliku želju, koju sam danas ispunila. Htjela sam isto tako prije tri godine, ali je Sana bila jako velika, pa mi nisu dozvolili. Tada sam ušla, samo se okupala. Ove godine se moja želja ostvarila i osjećaj se ne može porediti,” rekla je Slavica Munjiza.

Prijedorčani su iznenadili dame. Ovogodišnji pobjednik krst je u ruke predao prvoj ženi koja je doplivala do obale, Neveni Rončević. Ona je imala najveću podršku u rijeci, rame uz rame s njom je plivala i njena majka Milena.

“Ovo je stvarno predivan osjećaj i svim ženama i muškarcima, a naravno ženama pozivam ih da plivaju i da dožive ovaj osjećaj,” kaže Nevena Rončević.

“Ako jedna žena pliva prošle godine, ove godine tri, znači dogodine, akobogda, 33. Podržite nas žene i dajte nam hrabrosti dodatne još, koju mi imamo, a mi to možemo. Ako možemo rađati Srbe, možemo i plivati,” rekla je Milena Rončević.

Pedesetčetvoro hrabrih Prijedorčana plivalo je danas za Časni krst. Prvi je doplivao tridesetdvogodišnji Stefan Paunović.

Izvor: ATV
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.