U svim hramovima služene Božićne liturgije

Proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika na području Prijedora počela je služenjem božićnih liturgija u svim pravoslavnim hramovima.

Vjernici su se rano jutros okupili na božićnoj liturgiji i u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarcu, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

Čestitajući sugrađanima, Pavlović je rekao novinarima da je Božić praznik kada ljudi treba da se poštuju i pomažu, ali i da praštaju jedni drugima.

„Svim našim sugrađanima želim srećan Božić. Želim im puno zdravlja, sreće i veselja, uz tradicionalni pozdrav: „Mir Božiji, Hristos se rodi!“, poručio je Pavlović.

U obraćanju vjernicima, jerej Željko Milosavac poželio je da se praznična radost useli u sve domove.

„Slava Bogu na visini, na zemlji mir ljudima dobre volje! To je najbolja poruka koju svake godine na ovaj veliki dan, mi pravoslavni vjernici upućujemo jedni drugima i svim ljudima dobre volje“, rekao je jerej Milosavac.

Veliki broj vjernika je nakon Božićnog posta primio Svetu tajnu pričešća.

Poruke građana iz ovog i svih hramova u gradu su da Božić svima u zemlji i rasejanju u domove unese mir, ljubav, slogu, radost i blagoslov u sve dane života i podari pokajanje i spremnost na praštanje.

Po tradiciji, Božićno praznovanje nastavlja se u krugu porodice.

Izvor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.