U toku rekonstrukcija Osnovne škole Branko Ćopić u Prijedoru

U okviru projekta „Uvođenje energetske efikasnosti“ u Prijedoru je u toku rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Branko Ćopić“, a vrijednost radova je 300.000 KM. Na objektu škole počela je rekonstrukcija krova, fasadne stolarije i postavljanje fasade sa izolacijom, a cilj je ušteda energije.

Direktorica ove škole Sanja Munjiza rekla je da ovaj projekat zajednički finansiraju USAID, UNDP, opštine Prijedor i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

„Ovo je prva obrazovna ustanova u kojoj se provodi ovakav projekat. Škola ima oko 1.000 učenika i na ovaj način će znatno biti poboljšani uslovi tokom njihovog boravka na nastavi“, rekla je Munjiza.

Ona je dodala da je projektom predviđeno da se na zagrijavanju škole uštedi oko 30 odsto u odnosu na raniju potrošnju energenata.

Mišo Reljić, direktor Razvojne agencije „Preda-PD“ koja je provodi ovaj projekat, objasnio je da je ranije završena rekonstrukcija objekta Poslovnog centra Prijedor, kao i da postoji interes drugih škola da se izvrši rekonstrukcija postojećeg objekta radi uštede energije.

Radove na rekonstrukciji, koja će biti završena 15. septembra, izvodi preduzeće „Gradinvest“ iz Prijedora.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.