Učenici iz Prijedora bili gosti vršnjaka iz LJubljane

DSC_0097

Osam učenika Osnovne škole /OŠ/ „Branko Ćopić“ iz Prijedora, koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima, nagrađeno je putovanjem u LJubljanu u prijateljsku posjetu OŠ „Božidar Jakac“.

Direktor OŠ „Branko Ćopić“ Sanja Munjiza kaže da je saradnja sa školom u Sloveniji uspostavljena uz pomoć prijedorskog Udruženja Slovenaca „Lipa“ i da je ovo bila prva razmjena učenika.

DSC_0132

„Susret sa našim kolegama i učenika sa vršnjacima iz LJubljane početak je novog prijateljstva koje ćemo iskoristiti na najbolji način, sarađujući u svim oblastima u kojima imamo dodirnih tačaka i mogućnost za saradnju“, rekla je Munjiza.

DSC_0158

Predsjednik Udruženja Slovenaca „Lipa“ Alenka Uduč navela je da su učenici tokom vikenda bili smješteni u porodice svojih vršnjaka, da su prisustvovali nastavi i hranili se u školskoj menzi. Išli su u obilazak LJubljane, posjetili Postojinsku jamu i zoološki vrt, te imali organizovan izlet na Bled.

DSC_0205

Nagrađeni učenici i njihovi nastavnici zahvalni su gradskoj upravi Prijedor koja je platila prevoz, kao i Udruženju „Lipa“ koje im je omogućilo ovo putovanje. Oni kažu da sa nestrpljenjem očekuju dolazak prijatelja iz LJubljane već u maju kada se održavaju dani učeničkih postignuća u OŠ „Branko Ćopić“.

Autor: SRNA

Comments are closed.