Učenici iz Prijedora prva nagrada

Sedmogodišnja Prijedorčanka Anđela Mrđa, učenica drugog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“, uradila je najbolji likovni rad u BiH čija je tema bila „Usreći sve oko sebe“.
Ona se prijavila na konkurs koji je Fondacija „ArcelorMittal“ Prijedor raspisala za najbolje đačke likovne radove sa željom da djeca od prvog do devetog razreda osnovnih škola osmisle novogodišnju čestitku za najveću svjetsku kompaniju za proizvodnju čelika „ArcelorMittal“. Rad Anđele pobijedio je na lokalnom, a potom i na državnom takmičenju, na kome su birana najbolja likovna rješenja za novogodišnju čestitku. A Anđelin rad je na takmičenju djece iz 36 zemlja svijeta osvojio deseto mjesto. Ova mlada umjetnica kaže da joj je inspiracija za nagrađeni rad bila kratka priča pod nazivom „Ako želiš da te prati sreća“.
„Pročitala sam tu priču i jednostavno uzela svoj blok za crtanje. Nacrtala sam prirodu, drveće, potok, ptice, cvijeće. Sve sam to protkala i dugom koja po meni simbolizuje sreću. Učiteljica Anka je vidjela taj moj rad i posla ga na konkurs. Ubrzo su počele da stižu nagrade i priznanja. Svi su bili iznenađeni, roditelji, brat Dušan, školski drugovi, učiteljica. Bila sam presrećna. U Zenici su me nagradili novčanom nagradom, blokovima, torbom i drugim sitnicama. Čula sam da će se moj rad naći oslikan na propagandnom materijalu kompanije ‘ArcelorMittal’. To je za mene velika sreća“, priča nam Anđela.
Kaže da od prvih koraka u životu voli da crta, te da u stvaranju crteža koristi uglavnom vedre boje.
„Omiljene boje su mi žuta, crvena, plava i zelena boja. Važno je da moji crteži budu veseli. Najviše volim da crtam prirodu, cvijeće, ptice i drveće. Ko zna, možda ću jednog dana i da se bavim slikarstvom“, govori Anđela. Njena učiteljica Anka Sušić ističe da je Anđela veoma talentovana djevojčica.
„U svemu je najbolja. Voli da crta, pjeva, računa i čita. Odlična je učenica i iznad svega dobar drug. U 37 godina staža u školi imala sam mnoge talentovane učenike, ali već sada znam da će od Anđele biti nešto, jer je izuzetno vrijedna, poslušna i primjerna učenica“, kazala je Sušićeva, koja je ponosna i na svoj razred drugi dva Osnovne škole „Dositej Obradović“.
Nezavisne novine

Comments are closed.