Učenici saobraćajne sekcije OŠ „Desanka Maksimović“ u ulozi policijskih službenika

dsc_5226

U nastavku sprovođenja preventivnih aktivnosti koje se realizuju u sklopu akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, danas su članovi saobraćajne sekcije Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora na simboličan način pomagali policijskoj patroli da vrši kontrolu saobraćaja.

Učenici obučeni u majice sa natpisom „policija“, u prisustvu policijskih službenika zaustavljali su vozila i vozačima ukazivali da oprezno i sporije voze pogotovo kada se nalaze u blizini školskih objekata.

Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koje policija sprovodi u cilju povećanja bezbjednosti saobraćaja, kao i edukacije najmlađih o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

dsc_5250
Dosadašnja praksa pokazala je da su ovakve akcije od izuzetnog značaja jer utiču na podizanje svijesti i vozača i najmlađih učesnika u saobraćaju o potrebi opreza na ulici.

U posljednjih nekoliko godina na području Centra nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda u blizini škole koja je za posljedicu imala ozbiljnije povrede djece školskog uzrasta.

Autor: MUP RS

Comments are closed.