Učenicima Muzičke škole Savo Balaban uručene osvojene diplome

Muzička škola „Savo Balaban“ priredila je protekle srijede u Pozorištu Prijedor prigodnu svečanost na kojoj su učenicima ove škole uručene diplome i nagrade koje su osvojili tokom ove školske godine na brojnim takmičenjima. Osim velikog broja medalja i pohvala na Takmičenju učenika Muzičkih škola Republike Srpske, mladi Prijedorčani su bili uspješni i na međunarodnim takmičenjima.
Na 6. Vojvođanskom festivalu gitare u Novom Sadu, na međunarodnom takmičenju „Jovan Jovičić“, učenica Jovana Obradović je osvojila II nagradu u 2. kategoriji. Jovana Obradović – klasa prof. Igor Motl.
Na 3 internacionalnom festivalu harmonike u Istočnom Sarajevu pod nazivom „Akordeon art“ nastupili su i učenici naše škole: Stefan Ćorić u 6. kategoriji, Dragan Balaban i Muamer Budimlić u 7 kategoriji. Navedeni učenici, iz klase prof. Ognjena Janjanina, osvojili su druge nagrade. Učenik Aleksandar Drinić, klasa prof. Damira Jovanića, nastupio je u 8. kategoriji i osvojio prvu nagradu.
Na Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Banjalučki bijenale“održanom u Banjaluci od 11-13. maja 2012. nastupili su učenici škole u disciplinama kamerni duo i solo klavir.
U disciplini klavirski duo učenice Katarina Rendić i Ena Aličehajić nastupile su u I kategoriji i osvojile su prvu nagradu pa su pozvane da nastupe i na završnom koncertu. Učenice su iz klase prof. Anđele Zdjelar.
U disciplini klavir solo nastupile su Belma Kahrimanović u predkategoriji gdje je osvojila prvu nagradu. Belma je učenica prof. Borijane Kurtović. U trećoj kategoriji nastupila je Ivana Zorić – klasa prof. Brankica Crnogorac, i osvojila drugu nagradu, a učenica Anja Vujaković 5. kategorija, klasa Borijana Kurtović, osvojila je treću nagradu.
Tekst – Muzička škola „Savo Balaban“ i GradPrijedor.com
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.