Učenicima podijeljen edukativni materijal

21-Prijedor---podjelom-edukativnog-materijala-ucenicima-obiljezen-Svjetski-dan-voda

Predstavnici prijedorske kancelarije Javne ustanove „Vode Srpske“ uručili su danas edukativni materijal učenicima Osnovne škole „Branko Ćopić“ Prijedor, te ovdašnje gimnazije „Sveti Sava“ i Ugostiteljsko-turističke i ekonomske škole.

Akcija je organizovana u povodu 22. marta, Svjetskog dana voda.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda, koji se prema rezoluciji Ujedinjenih nacija /UN/ obilježava od 1992. godine, jeste „Voda i poslovi“, čime želi da
se naglasi značaj vode u pravcu otvaranja novih radnih mjesta jer danas više od milijardu i po ljudi u svijetu obavlja poslove koji su u vezi sa vodom.

UN upozoravaju da čovječanstvo mora dramatično da promijeni način na koji se voda troši, kako se njome upravlja i kako se dijeli.

Naše područje izuzetno je bogato vodom i obiluje neiskorištenim potencijalima koje je potrebno integrisati u buduće projekte održivog razvoja. Prema podacima Svjetske banke, BiH je u cijelom svijetu država sa najvećom količinom vode za piće po glavi stanovnika – sedam puta bogatija od Njemačke po obnovljivim izvorima pitke vode, a po ukupnom vodnom bogatstvu prva je u regionu i sedma u Evropi.

Centralno obilježavanje Svjetskog dana voda „Vode Srpske“ organizuju sutra u Bijeljini.

Autor: SRNA

Comments are closed.