Udruženje “ Anemona“: Paketić djeci oboljeloj od astme

Prijedorsko Udruženje građana oboljelih od astme „Anemona“ i ove godine je uoči novogodišnjih i božićnih praznika obradovalo najmlađe članove paketićima.

Predsjednik Udruženja Ilinka Macura rekla je da su članovi uglavnom djeca nezaposlenih roditelja i slabijeg imovnog stanja, te im je paketić koji dobiju najčešće i jedini.

Ona je navela da bilo pedesetak paketića i da su ovu priliku iskoristili da zahvale svima koji su pomogli da akcija bude uspješno završena.

– Tu je Gradska uprava, gradonačelnik Dalibor Pavlović, novoizabrana nezavisna odbornica Slađana Radaković, potom Duško Miletić, tvornica „Mira“, te preduzeće „Mile-teks“, istakla je Macura.

Podjeli paketića je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović koji je istakao da je pomogao sam u skladu sa svojim ličnim mogućnostima.

– Ovim putem mogu da kažem da će u budućnosti grad stajati iza „Anemone“ i svega onoga što ona radi, jer znamo koliko su djeca i njihovo zdravlje bitni. U tom pravcu ćemo djelovati i stojim na raspolaganju žAnemoniž i svima onima kojima je pomoć potrebna – rekao je Pavlović.

Udruženje „Anemona“ je jedino takvo udruženje u BiH koje okuplja oko 700 članova, među kojima je najviše djece oboljelih od astme do 17 godina.

Izvor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.