Udruženje Roda – Akcija prikupljanja knjiga

Udruženje roditelja sa četvoro i više djece „Roda“ iz Prijedora i ove godine će pokrenuti akciju prikupljanja knjiga i školskog pribora za osnovce i srednjoškolce iz ovih porodica. Akcija se provodi pod nazivom „I mi smo đaci“ i trajaće do početka školske godine. Predsjednik ovog Udruženja LJiljana Hrvaćanin je istakla da akcija ima za cilj da pomogne porodicama, članicama ovog udruženja koje uglavnom u kući imaju više đaka .
-Cilj nam je da naše porodice, članice pripreme svoje osnovce i srednjoškolce za novu školski godinu“ kazala je Hrvaćaninova dodajući da je potrebno obezbijediti udžbenike za 500 osnovaca i 300 srednjoškolaca.
Ona je dodala da je ovo udruženje osnovano prije dvije godine i da je do sada provelo niz aktivnosti radi poboljšanja materijalnog i socijalnog statusa 250 do sada registrovanih porodica sa četvoro i više djece.
-Smatram da akcija može biti veoma uspješna jer se nadam da u našem gradu ima dosta humanih ljudi koji će umjesto da ih bace, knjige i stari pribor donijeti u prostorije našeg udruženja čime će obradovati mališane i njihove roditelje, kazala je Hrvaćaninova.
Mjesto prikupljanja pomoći u knjigama i školskom priboru je kancelarija Udruženja u ulici Vožda Karađorđa u centru grada, na malom gradskom trgu, svakim radnim danom od 9.00 do 12.00 časova.
Opština Prijedor

Comments are closed.