Ukleta kamera: Koga Prijedorčanin snimi, crno mu se piše!

kamera

Snimatelj iz Prijedora G.V. (ime i prezime poznato redakciji) tokom poslednje dvije godine, baveći se uz stalni posao i snimanjem svadbi, rođendana, krštenja, svojom kamerom zabilježio je cijeli niz ničim objašnjivih situacija i događaja.

Priznaje da je na kraju zaključio da mu je „kamera ukleta“ te ju je zamijenio drugom. No, kako nam je otkrio šta se sve događalo i šta je uhvatio objektiv uklete kamere, njegova priča izgleda još nevjerovatnije.

Tuča na svadbi

Sve je počelo od jedne manje svadbe na kojoj su gosti već u podne bili pod uticajem alkohola ili, kako on kaže, „dobro dozirani“. U jednom trenutku, na stolu ispod šatora ugledao je polugolog čovjeka s mikrofonom u ruci.

– Bio je samo u gaćama i cipelama. Vukli su ga da siđe sa stola, a on je stalno ponavljao „buuu, buuu“. Potom je kćerku, koja mu je prišla da ga zamoli da siđe sa stola, otjerao, a onda je došla žena da ga moli da idu kući. Snimio sam kako je udara i izbija bukvalno iz cipela. Kao u nekom filmu, usporenom snimku… Onda prilaze njena braća i nastaje opšta tuča, a on onako polugo trči kao lud od jednog do drugog automobila i u svaki kao bik udara glavom. Mom kolegi polomio je retrovizor. Sve sam to snimio – priča ovaj prijedorski snimatelj.

Dodaje da se sjeća i svadbe koju je snimao na jednom brdu na kojem je više od 500 zvanica sjedilo nakoso, za stolovima koji su pod vedrim nebom, na plus 30, bili postavljeni nizbrdo, pa se ono što su pili svakog časa prelijevalo.

Kaže da je svadbu snimao i sugrađaninu Radanu Vekiću, koji je u maju ove godine zbog duga likvidirao Milana Maksimovića. Ubijenome je, ističe, istom kamerom snimao rođendan kćerke.

– Vekiću sam snimao svadbu i krštenje djeteta, a kod Maksimovića rođendan kćerke. Sjećam se dobro da je Vekić na svadbi imao oko 800 gostiju. Oženio se mlađom ženom i pretpostavljam da je pozajmio pare za svadbu u nadi da će dobro proći s darivanjem. Na kraju je dobio manje od 5.000 maraka, a uložio tri put više. I taj kojeg je ubio bio je na njegovoj svadbi. Čudna je stvar da sam obojici snimao njima važne životne situacije – kaže ovaj snimatelj.

Ukletom kamerom snimio je i veliku svadbu dvoje mladih koji su razveli za manje od dva mjeseca.

– Njena majka izgleda da je bila dirigent te priče. I sve fotografije, bilo ih je oko 500, otkupila mi je, a onda sam čuo da su se ti mladenci razveli – priča G. V.

Kaže da mu smeta to što se na svadbama, obično onim seoskim, puca iz sveg raspoloživog oružja.

Pucanj iz „zolje“

– Nije uopšte bitno čija je svadba, ali se redovno puca. Samo topova nema. Jedan od svatova prošle godine dohvatio se „zolje“ kojom je pogodio štalu. Kada je opalio, svi smo popadali, a ja sam snimio nebo – kaže G.V.

Dodaje da je sa mnogim kolegama pričao o ovoj temi i da se nikome od njih nisu događali ovakvi pehovi. Prije mjesec dana kupio je drugu i nada se da će s njom imati više sreće i on i oni koje snima.

Proklele ga žene

– Otkazao sam nekoliko svadbi i krštenja iz „sigurnosnih razloga“. Rekao sam: Ne trebaju mi ni pare, ništa mi ne treba, samo živa glava. Mada je to generalno težak posao u kojem te svako vuče za rukav – kaže prijedorski snimatelj dodajući u šali da „ga je neko dobro prokleo, možda čak i bivše žene“.

Autor: M. Zgonjanin – avaz.ba

Comments are closed.