Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 93,9 odsto

14-prijedor-konferencija-za-novinare-cjb-a-prijedor

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u avgustu su zabilježena 82 krivična djela ili za deset odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

„Od ukupnog broja krivičnih djela 38 odsto je po nepoznatom počiniocu. Imamo visok procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu od 84,4 odsto, dok je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela čak 93,9 odsto“, rekao je načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naglasio da je broj povratnika u činjenju krivičnih djela padu i da to znači da je represija u prethodnom periodu postigla željeni efekat.

U avgustu kao mjesecu turističkke sezone, kada je lani u Prijedoru zabilježeno više incidenata motivisanih nacionalnom ili vjerskom mržnjom i netrpeljivošću, ove godine nisu zabilježeni takvi incidenti.

„Svjedoci ste događaja od prošle godine. Ove godine na osnovu planskih preventivnih aktivnosti policije učinili smo sve da do incidenata ne dođe i možemo se pohvaliti da je stanje bezbjednsoti sa tog aspekta bilo izuzetno dobro“, ocijenio je Ivanić.

Javni red i mir narušen je 64 puta ili za 12 manje nego lani u istom periodu.

„Nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Svi javni skupovi uspješno su obezbijeđeni i protekli su bez incidenata“, dodao je Ivanić.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja zabilježeno je 2.346 prekršaja i113 saobraćajanih nezgoda. Nijedna nije bila sa smrtno stradalima, za razliku od prošlogodišnjih šest.

„Imamo zaista pozitivne trendove u saobraćaju. Ilustracije radi, u 2013. godini bile su 22 saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, u 2014. 18, lani 15, a za osam mjeseci ove godine četiri“, naveo je Ivanić.

Autor: SRNA

Comments are closed.