Umjesto drveta za ogrjev penzioneri dobili škart

Prijedorski penzioneri ogorčeni su zbog ponašanja Šumskog gazdinstva „Prijedor“, koje je na osnovu sklopljenog ugovora članovima Udruženja penzionera umjesto drveta za ogrjev isporučivao otpad od drveta – škart.

Predsjednik Udruženja penzionera Prijedor Slobodan Brdar izjavio je da je još u martu sklopljen ugovor sa ovim preduzećem, nadajući se da će zainteresovanim penzionerima omogućiti da na odgođeno plaćanje, na šest rata, nabave drvo za ogrjev po cijeni od 36,30 KM po kubnom metru uz troškove prevoza od 12,30 KM.

– Međutim, dogodilo se da nam je od predviđenih 7,5 metara drveta za ogrjev do sada, na pragu sezone grijanja, isporučeno svega 2,7 i to krajnje lošeg kvaliteta – kazao je Brdar i naglasio da je to nehumano i neljudsko ponašanje prema penzionerima.

On tvrdi da je isporučivan škart, jer je preduzeće kvalitetna drva za ogrjev prodavalo privatnicima, koji su ih kasnije preprodavali italijanskom kupcu.

– Budući da Udruženje ne može da preduzme nikakve mjere protiv ŠG „Prijedor“, nama ništa drugo ne preostaje nego da penzionerima preporučimo da se na neki drugi način snalaze za ogrjev, a da od Gazdinstva ne uzimaju otpad, pa ni u slučaju da ga ono daje džabe – rekao je Brdar.

Brdar je dodao i da su o ovom problemu namjeravali da razgovaraju i sa odgovornim iz prozvanog preduzeća, međutim zbog njihove zauzetosti to im već duže vrijeme ne polazi za rukom.

Direktor Šumskog gazdinstva „Prijedor“ Miroslav Drljača istakao je da su drva sličnog kvaliteta isporučivana i prošle godine.

– Nema nikakve razlike u kvalitetu. S druge strane, cijena drveta za ogrjev za penzionere je pet maraka niža u odnosu na druge kupce i to u šest rata. Smatramo da je to velika pogodnost, ako se ima u vidu platežna moć kupaca. Rok za isporuku još nije završen – kaže Drljača.

– Najviše problema imamo sa proizvođačima čija radna snaga u posljednje vrijeme odlazi na rad u Sloveniju, Rusiju, tako da gotovo sva šumska gazdinstva muku muče sa brojem radnika. Stoga nema subjektivnih razloga što isporuka kasni, jer mi radimo intenzivno na tome i čak ljude plaćamo avansno, da bi što više bili motivisani da isporuče to drvo – rekao je Miroslav Drljača.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.