Unapređenje mentalnog zdravlja i promocija zdravog načina života [VIDEO]

Sanja Topic

U Prijedoru je prije četiri mjeseca osnovan Centar za lični rast i razvoj, koji se bavi unapređenjem mentalnog zdravlja i promocijom zdravog načina života. U centru su zaposlena tri psihologa.

U vremenu ubrzanog načina života kojem je danas izložena većina nas stres je gotovo neizbježan. Ovaj problem prepoznali su psiholozi iz Prijedora koji su odlučili da osnuju Centar za lični rast i razvoj, koji se bavi unapređenjem mentalnog i psihološkog zdravlja.

– Ovaj centar je namijenjen svima. Nije bitan uzrast. Namijenjen je običnom stanovništu, ali i stručnim licima. Mi planiramo da organizujemo tribine i predavanja o temama koje su bliske običnim ljudima, ali isto tako planiramo organizovati seminare i stručne skupove za psihologe i druge saradnike iz zdravstvenog i socijalnog sektora – ističe predsjednik Centra za lični rast i razvoj, Sanja Topić.

Činjenica je da je veoma mali broj onih koji su spremni da potraže stručnu pomoć. Psiholozi savjetuju da se oslobodimo predrasuda i potražimo pomoć ukoliko je to potrebno. Jedino na taj način ćemo izbjeći veće poteškoće kada je u pitanju mentalno zdravlje.

– Jedan od naših ciljeva jeste da razbijemo te predrasude i da se ljudima približi koliko je današnjem čovjeku potrebno da se obrati nekome za pomoć – rekao je diplomirani psiholog, Branko Anđić.

U Centru za lični rast i razvoj zaposlena su tri psihologa, koja su na usluzi svima kojima je potrebno psihološko savjetovanje. Prostorije centra nalaze se u Ulici Kralaj Aleksandra bb, u blizini Fabrike keksa „Mira“.

Autor: Branka Dakić – SrpskaCafe.com – Elta TV

Comments are closed.