Urnebesni pozivi na broj 122: Policijo, žena neće da spava sa mnom!

pozivi

Znate li kako telefonom da dobijem čips, glasilo je pitanje koje je zaprimila prijedorska policija od građanina koji se zapravo želio raspitati za CIPS, odnosno lokaciju za izdavanje dokumenata.

Razlozi zbog kojih neki pozivaju broj 122 u pojedinim slučajevima toliko su urnebesni da se s pravom možemo zapitati – da li je to moguće?!

Tako se, primjera radi, pripadnici CJB Prijedor sjećaju i ogorčenog muškarca koji je, kako je naveo, želio da prijavi „nasilje u porodici“, jer supruga neće da spava s njim.

„Dolazite odmah, ošinuo me otac skemlijom po glavi“, glasio je poziv koji je zaprimila prijedorska policija.

Pritom se pripadnicima CJB Prijedor neko požalio i da u „susjednom stanu smrdi“, zbog čega ne može živjeti u zgradi, te je od njih tražio da nešto preduzmu.

Apel građanima: Ne zloupotrebljavajte broj 122

Iz policije priznaju da bi im bilo lakše da se prijave na 122 odnose samo na djelokrug njihovog rada, ali i uvjeravaju da, uz neuobičajene pozive, obavljaju svoje poslove profesionalno i bez zastoja. Oni apeluju na građane da ne zloupotrebljavaju ovaj broj, jer, kako kažu, zbog zauzeća telefonske linije policajci nisu dostupni stvarno ugroženim osobama, a samim tim i nisu na raspolaganju za brzu intervenciju.

Autor: Dra­gan Sladojević – Nezavisne novine

Comments are closed.