Uspjeh mažoretkinja OŠ “Branko Ćopić”-Zlato na Međunarodnom šampionatu

Članice mažoret-sekcije prijedorske Osnovne škole “Branko Ćopić” osvojile su prvo mjesto na nedavnom Međunarodnom mažoret-šampionatu “Banjaluka open 2012”. Uspjeh Prijedorčanki ostvaren je u jakoj konkurenciji profesionalnih mažoret-grupa iz 10 gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kada su se uključile u mažoret-sekciju, Marija Miodragović i Dragana Gavranović nisu ni slutile da će biti dio devetočlane ekipe koja će svome gradu i školi donijeti zlatnu medalju sa međunarodnog takmičenja. Ističu da im ništa ne pada teško: ni disciplinovano uvježbavanje koreografije niti nastupi, jer rade ono u čemu uživaju:

-Dopadaju nam se uniforme, pokreti, držanje, jednostavno, sve što je vezano za mažoretkinje – kažu one.

Takmičenje na Mažoret-šampionatu “Banjaluka open 2012” bilo im je prvo, pa su tim ponosnije što su osvojile žiri i zlatnu medalju. Za uspjeh prijedorskih mažoretkinja zaslužna je učiteljica Senka Spasojević.

Napominje da su na međunarodnom takmičenju jedine nastupile kao školska sekcija, dok su konkurenti došli iz profesionalnih mažoret-grupa iz BiH i Hrvatske.

– Na svom prvom takmičenju osvojile smo zlato u kategoriji juniora, velika formacija pom-pon. U stvari smo se jedine predstavile koračnicom i dobile komplimente i od drugih trenera, naročito iz Hrvatske. To nam je veoma imponovalo, jer oni imaju dugu mažoret tradiciju – kaže Spasojevićeva. Veliku podršku im je pružilo rukovodstvo škole koje je finansiralo uniforme.

– Izabrali smo kombinaciju plave i žute boje, uz to odgovarajuće kape i čizmice. Sve je to veoma skupo, pa i potrošni rekviziti poput pom-pona. Samo za jedan štap, kojim bismo proširili koreografiju, potrebno je izdvojiti 50 KM. Od novca zavisi i učešće na narednim takmičenjima, kao i brojnost naših mažoretkinja u takmičarskoj grupi – objašnjava Senka Spasojević.

Za dvije godine postojanja, kroz Mažoret-sekciju Osnovne škole “Branko Ćopić” prošlo je 50-ak učenica, uglavnom osmih i devetih razreda.

Trenutno na sedmične probe u školu redovno dolazi njih petnaestak. Pobjedom na “Banjaluka openu” postale su članice Internacionalne mažoret asocijacije i stekle pravo za dalja takmičenja. Već se pripremaju za decembarsko takmičenje u Zagrebu. Ako i ne ponove uspjeh iz Banjaluke, sigurne su da će im to biti korisno iskustvo i da će na najbolji način predstaviti svoj grad.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.