Uspjeh Odgajivačnice MonteRivalDog sa Kozare na Specijalki pasa ruskih rasa u Surčinu

U organizaciji Kinološkog Saveza Srbije (KSRS), Beogradskog Kinološkog Društva (BKD) i Kluba Ruskih rasa Srbije (KRR), u Surčinu (Beograd) je protekle subote (17.02.2012. godine) održana 10. Specijalizovana izložba pasa ruskih rasa: Kavkaskih ovčara, Srednjeazijskih ovčara, Crnih terijera, Moskovskih čuvara i Južnoruskih ovčara. Koliko je kvalitetna bila ova 10. Specijalka ruskih pasmina govori i podatak da je glavni sudija bila Ruskinja Galina Kirkitskaya, predsjednica Nacionalnog Kluba „Kavkaski ovčari Rusije“(NKP KO), ekspert FCI, vlasnik odgajivačnice Kavkaskih ovčara „Ruski Medved“ i dugogodišnja urednica časopisa „Kavkaski ovčari Rusije“. Na ovoj kinološkoj manifestaciji učestvovali su odgajivači ruskih rasa iz Italije, Hrvatske, Republike Srpske-BiH, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Slovačke, Češke, Grčke, Crne Gore, Slovenije, Rusije i Srbije. „Boje“ Prijedora branila je Odgajivačnica pasa „MonteRivalDog sa Kozare“ sa Kavkaskim ovčarom pod imenom „Paša MonteRivalDog sa Kozare“.
Kako nam je potvrdio Božidar Zvicer, vlasnik ove prijedorske odgajivačnice, njegov pas je napravio odličan rezultat. „U konkurenciji od 116 Kavkaskih ovčara, ‘RCAC’ razred zreli, Paša je dobio ocjenu odličan 5. Ovo drugo mjesto je veliko priznanje za moj rad u kinologiji i odgajivačnicu koju vodim“, rekao je Božidar Zvicer. On je dodao da je priznanje tim značajnije jer se u konkurenciji zrelih mužjaka iz cijele Evrope gledala ‘svaka dlaka’, a glavni sudija je bila Galina Kirkitskaya, poznati ekspert za ruske rase pasa. „Ponosan sam na svog psa jer je ovim rezultatom osim sebe, promovisao i mene kao odgajivača i takmičara, kao i naš Prijedor i Potkozarje jer odgajivačnica nosi ime MonteRivalDog sa Kozare a ime psa je Paša MonteRivalDog sa Kozare“, istakao je Zvicer.
Čestitamo Odgajivačnici MonteRivalDog sa Kozare na ovom lijepom uspjehu i zahvaljujemo se na ustupljenim fotografijama sa ove kinološke manifestacije.

Comments are closed.