Uspješno završena akcija „Očistimo Sanu i Gomjenicu za jedan dan“

U Prijedoru je u subotu, 28. jula organizovana pilot akcija „Očistimo Sanu i Gomjenicu za jedan dan“ u kojoj su bila obuhvaćane tri najpopularnija gradska kupališta, te mjesne zajednice Centar, Gomjenica, Tukovi i Čarakovo. Ova akcija je sprovedena s ciljem da se upozna šira javnost sa projektom „Let’s do it-Očistimo Prijedor za jedan dan“, te da se urede glavna kupališta. Akcija se sprovela u saradnji sa Opštinom Prijedor, A.D. „Komunalne usluge“, Oružanim snagama BiH kasarna Prijedor, Ronilačkim društvom „Sana“, Crvenim krstom, te mještanima ovih mjesnih zajednica.

U akciji su čišćene zelene površine, košena je trava, uređivana obala Sane, te čićeno korito Sane uz pomoć ronilaca. U akciji je učestvovalo ukupno 50 ljudi i uspjeli su za četiri sata da očiste pet divljih deponija, te da se izvadi dosta opasnog otpada iz vode (stakla, željeza, žice i sl.). Na glavnom kupalištu – na Kićinom, su čak pronađene i četiri bombe, koje su uspješno obezbjeđene.

Ovim putem pozivamo sve savjesne građane da se pridruže akciji 9. septembra kada je planirano da se čisti 55 divljih deponija. Takođe pozivamo društveno-odgovorne građevinske firme koje posjeduju mašine koje mogu poslužiti za saniranje divljih deponija, da se uključe u projekat, jer na taj način, jedino se može uspješno realizovati ovaj projekat.

 

Comments are closed.