Veče domaće kuhinje u Prijedoru-Nagrade Udruženju Promotur i Kolu srpskih sestara

Najljepše uređen štand na već tradicionalnoj gastro prezentaciji „Veče domaće kuhinje“, koja je u petak uveče održana na malom gradskom trgu u Prijedoru, imalo je Udruženje „ Promotur“, a najoriginalniju gastro ponudu Kolo srpskih sestara. Manifestaciju je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Boro Vojvodić koji je istakao da je za Prijedor ovakva manifestacija, koja promoviše gastro ponudu, veoma bitna za razvoj turizma.

„Prijedorčani su nadaleko poznati kao dobri domaćini, a to su večeras još jednom dokazali“, rekao je Vojvodić.

Direktorica Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić potvrdila je da je cilj ove manifestacije prezentacija tradicionalnih jela naroda Potkozarja.

Na četvrtoj gastro prezentaciji učestvovalo je sedam izlagača koji su svoje proizvode predstavili na 11 štandova. Svi učesnici dobili su jednak novčani iznos za nabavku namirnica, a pobjednici u kategorijama najljepše uređen štand i najoriginalnija gastro ponuda dobili su pehare.

Bogatstvo gastro ponude naroda Potkozarja predstavili su i Udruženje Slovenaca „Lipa“, Kulturno umjetničko društvo „Saničani“, Udruženje žena „Donja Puharska“, Udruženje Ukrajinaca „Kozak“ i proizvođač rakije Brane Radanović.

Nakon ocjenjivanja i proglašenja pobjednika, pripremljene slatke i slane specijalitete mogli su da degustiraju mnogobrojni okupljeni Prijedorčani.

Organizator ove gastro prezentacije, koja je dio manifestacije Kulturno ljeto „Prijedor 2012“ je Turistička organizacija Prijedor, a pokrovitelj lokalna vlast.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.