Večeras organizovan odlazak u Sarajevo na doček pape Franje

55701644-f294-4252-8a77-5bebb0094cfb-mapa-kretanja-718x446

Župnik katoličke crkve u Prijedoru Marko Vidović rekao je da vjernici s područja više župa prijedorske regihe večeras putuju u Sarajevo da bi prisustvovali misi koju će sutra služiti papa Franjo.

„U jedan sat iza ponoći kreće autobus ispred crkve Svetog Josipa u Prijedoru, a pridružiće nam se i vjernici iz Ljubije i iz Sanskog Mosta. Iz Organizacionog odbora nam je rečeno da na stadionu Koševo treba da budemo i prije osam časova ujutro“, rekao je Vidović.

On očekuje da će papa ohrabriti vjernike i da će sutrašnjom posjetom uputiti poruku da je BiH zemlja i katolika i Hrvata.

„O katolicima i Hrvatima u ovoj zemlji više brine kler nego politika. Crkva ima trajnost i stalnost i nema oscilacija kada je riječ o čuvanju vjerskog i nacionalnog identiteta, osim toga što ima važnu ulogu u obnovi, povratku, karitativnom djelovanju, vjerskoj pouci i duhovnoj snazi“, rekao je Vidović.

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo sutra stiže u posjetu BiH, gdje će, kako je najavljeno, odaslati poruku mira i potrebe zajedničkog života u specifičnoj sredini kakva je BiH.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.