Večeras promocija 91. generacije maturanata prijedorske Gimnazije Sveti Sava

Svečanom dodjelom diploma, prijedorska Gimnazija „Sveti Sava“ večeras će ispratiti svoju 91. generaciju maturanata. Svečanost će biti održana u Pozorištu Prijedor od 19:30 časova uz prisustvo roditelja, rodbine, prijatelja te prigodan program. Učenici će, zajedno sa svojim nastavnicima i odjeljenskim starješinama, u koloni krenuti ka Pozorištu Prijedor u 19:00 časova, a u 19:30 program će započeti akademskom himnom Gaudeamus igitur.
Zadatak svake škole jeste da obrazuje i vaspitava, a zadatak Gimnazije je da svojim učenicima pruži široku opšteobrazovnu osnovu kao najbolju podlogu za nastavak obrazovanja kao i za životno zanimanje. I da ih, pri tome, vaspitava u humanističkom duhu, odnosno u duhu nauka zastupljenih u gimnazijskom programu. Uspjeh naravno zavisi i od toga koliko je sam učenik svjesno prihvatao i učestvovao u obrazovnom procesu. Zato posebnu pažnju Gimnazija poklanja učenicima koji se ističu po uspjehu iz učenja i vladanja, ali i učenicima koji su vrlo angažovani i učesnici u različitim školskim aktivnostima.

Ovogodišnji najbolji pismeni radovi na maturskom ispitu, odnosno radovi iz srpskog jezika, jesu radovi učenica Snježane Delić (Bez rastanka ne bismo znali koliko nam je neko drag) i Sandre Bojanić (Psihologija glavnog junaka romana „Zločin i kazna“). Odjeljenske starješine generacije 2011/12. Mile Majstorović, Aleksandra Zec, Dejan Karlica, Veljko Janjetović i Biljana Tvrtković će uručiti diplome svim učenicima koji su sa uspjehom završili četvrti razred. Takvih je 97 učenika od ukupno 109 učenika u generaciji.

Dodjela pohvala, priznanja i nagrada započinje javnom pohvalom učenika – maturanta za angažovanje u različitim oblastima. To su učenici koji su se posebno istakli u raznim školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Pohvaljeni su:
– Stefan Jović, za izraženu aktivnost u Savjetu učenika
– Bogdan Kantar, za angažovano učešće u raznim projektima
– Nemanja Brdar, Jovana Prošić, Dajana Banović, Sandra Bojanić, Nikola Novaković, Željka Banović, Sanja Mršić, Tanja Končar, Strahinja Džever, Lukijan Plavšić, za angažovano učešće u radu Bibliotečke sekcije i Književnog kluba
– Sonja Radulović, za aktivan rad u Informatičkoj sekciji
– Milica Romanić, za rezultate u sportskim aktivnostima
– Nemanja Brdar, Strahinja Džever, Jovana Prošić, Nikola Novaković, za angažovano učešće u radu Dramske sekcije
– Nemanja Brdar, Aleksandra Radaković, Jelena Drobac, Ivana Egić, Marija Egić, Snežana Latinović, Strahinja Dževera, Snježana Kečan, Marko Perović, Jovana Đurica – za aktivan rad u Filozofsko-sociološkom klubu.

Najznačajniji dio programa je posvećen dodjeli priznanja najvrednijim učenicima Gimnazije:
– Nemanja Brdar je najaktivniji čitalac generacije.
– Sportista generacije je Nemanja Marinović.

– Maturanti koji su sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem završili sva četiri razreda, odnosno maturanti oslobođeni polaganja mature, dobijaju posebno priznanje Škole:
– Nemanja Brdar, Jelena Drobac, Snježana Kečan, Ena Milanković, Aleksandra Radaković.
– Sandra Bojanić, Marko Grbić, Teodora Savanović; Ratko Darda, Andrijana Zavišić, Stefan Jović, Miloš Macura, Jelena Mijatović, Milan Mirčić, Nikolina Pećanac, Marija Stojanović, Nikolina Hrgar;
– Teodora Đukić, Anel Zenkić, Nina Mudrinić; Željka Banović i Jovana Prošić.

– Učenici sa uspjehom 5,00 u svim razredima gimnazije dobijaju diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“ – Nemanja Brdar, Sandra Bojanić, Teodora Savanović, Andrijana Zavišić, Jelena Mijatović, Nikolina Pećanac i Jovana Prošić.
.

Učenikom generacije proglašavaju se ravnopravno NEMANJA BRDAR i RATKO DARDA.

Generacijsku povelju predaje Stefan Jović učeniku 3. razreda Mariji Orlović (tekst Povelje čita učenica 2. razreda, Milica Gruban)

U programu učestvuju:
Hor Gimnazije „Sveti Sava“ Prijedor, pod rukovodstvom Snježane Hrvaćanin-Baltić,
Dramska sekcija sa predstavom Pokondirena tikva (dio), pod rukovodstvom Aleksandre Zec i Daliborke Stojančić, članovi Književnog kluba Gimnazije „Sveti Sava“ Prijedor, sa izvedbom Šekspirovih soneta, pod rukovodstvom Dragane Kragulj.
Tekst – Gimnazija Sveti Sava Prijedor – Direktorica Dr Fatima Kararić
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.