Velika akcija dobrovoljnog darivanja krvi-Humanost na djelu

Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor organizovala je prošlog utorka, u Odjeljenju Zavoda za transfuziju u Opštoj bolnici Prijedor, veliku akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Oko pedeset davalaca sa područja Prijedora, Oštre Luke, Kozarske Dubice i Dubovika odazvalo se akciji gradskog Crvenog krsta i darovalo najdragocjeniju tečnost.

Među davaocima je bila i Mioljka Nedić iz Vitasovaca. Krv je počela da daruje za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata. Od tada je redovna na ovakvim akcijama, ali često dolazi i sama.

“Ovo mi je sedamdeseti put da sam darovala krv. Osjećam se dobro i zadovoljstvo mi je što mogu pomoći da se spasi nečiji život”, rekla je Nedićeva.

Među Prijedorčanima su, između ostalih, bili i pripadnici policije, Rudnika “Mittal” i omladinskih organizacija. Zoran Inđić, komandir Policijske stanice Prijedor 2, ističe da se radnici MUP-a često odazivaju na akcije koje organizuje Crveni krst, ali i da, nerijetko, samostalno daruju krv.

“Vidite šta nam se svakodnevno događa, koliko ima saobraćajki i povrijeđenih lica kojima je potrebna krv. Od neprocjenjive je vrijednosti odazvati se ovakvim akcijama, jer je i nepredvidivo koliko krvi dnevno treba. Mi, u policiji, smo toga u potpunosti svjesni”, naglasio je Inđić.

U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta ponosni su na ovu akciju. Sekretar Organizacije Zoran Veselinović je istakao da su dobili veliku podršku kolega iz susjednih opština, ali i lokalnih davalaca. To ih raduje i obavezuje da nastave sa ovakvim akcijama.

“Ovdje su na djelu humanost, dobrovoljstvo i jedinstvo. Svako ko daje dio sebe da bi drugom pomogao, može da bude ponosan”, ocijenio je Veselinović. Podsjećaju u Crvenom krstu da, već na proljeće, kreću i tradicionalne akcije u kojima će krv darivati prijedorski srednjoškolci.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.