Veliki izazov pred malim maturantima

Upisna groznica uveliko drma male maturante koji treba da upišu neku od srednjih škola u Republici Srpskoj. Pred njima je veliki izazov jer treba da donesu jednu od najvažnijih životnih odluka, da izaberu buduće zanimanje. Nastava za 962 učenika 12 prijedorskih osnovnih škola koji završavaju deveti razred trajaće do 5. juna, tako da još uvijek ima vremena da se opredijele u kojoj će srednjoj školi nastaviti svoje dalje školovanje. Prema planu upisa, osam prijedorskih srednjih škola nudi upis za 994 učenika u 43 odjeljenja. Tako će Gimnazija „Sveti Sava“ upisati u šest odjeljenja 144 učenika, Ekonomsko-ugostiteljska škola sedam odjeljenja ili 168 učenika, a isto toliko odjeljenja će upisati i Medicinska, Mašinska i Elektrotehnička škola.

Srednja muzička škola upisaće jedno odjeljenje, ili 18 učenika i Specijalna škola dva odjeljenja, ili 16 učenika.

Od utorka uveče su prijedorskim ulicama krenule maturske kolone. U svečanim odijelima i haljinama, krenuli su da se predstave svojim roditeljima, rodbini, prijateljima i sugrađanima maturanti Ekonomsko-ugostiteljske škole. I tako će biti svake večeri dok se ne predstave maturanti svih prijedorskih srednjih škola, a potom kreću i nešto mlađi maturanti – osnovci.

Fotografije koje napravila ekipa GradPrijedor.com portala možete pogledati u galeriji specijalnih izvještaja ili ako kliknete ovdje.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.