Veliko interesovanje za prijem djece sa Kosova

Roditelji djece Osnovne škole /OŠ/ „Branko Ćopić“ iz Prijedora izuzetno su zainteresovani da od 22. do 29. avgusta prime djecu iz OŠ „Dositej Obradović“ iz kosovske opštine Gnjilane, kao i da im sedmodnevni boravak u gradu na Sani učine što ljepšim, izjavila je direktor škole domaćina Sanja Munjiza.

– I roditelji koji su se već prijavili danas su tražili da prime više od jednog djeteta, naročito kada su od predstavnika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji čuli potresne sudbine te djece – rekla je Srni Munjiza, nakon sastanka sa roditeljima i predstavnicima gradske uprave i ovog odbora.

PrijedorOna je najavila da će predstavnici škole, gradske uprave i roditelji formirati koordinacioni odbor koji će pripremiti detaljan plan aktivnosti za prijem i boravak djece sa Kosova.

– Za 48 đaka uzrasta od 10 do 14 godina pripremili smo poklone i ruksake sa školskim priborom, a tokom njihovog sedmodnevnog boravka planiramo jednodnevne izlete na Moštanicu i Mrakovicu, obilazak grada uz pomoć Turističke organizacije, posjetu bioskopu i odlazak na bazen – navela je Munjiza.

Učenicima će primateljske porodice obezbijediti hranu i smještaj, dok će grad Prijedor snositi troškove smještaja, hrane i puta za nastavnike i vozače.

– Pozivam sve roditelje koji učestvuju u ovom projektu da se sa prijedlozima i idejama jave upravi škole do kraja školske godine, a pred sam dolazak djece organizovaćemo još jedan sastanak na kome ćemo imati usaglašen detaljan plan – dodala je Munjiza.

Osim Prijedora, učešće u projektu „Ugostimo i spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji četvrti put realizuje Odbor za pomoć Srbima Kosmeta, potvrdili su i Gradiška, Laktaši, Bijeljina, Šamac i Gacko.

Ovaj projekat podržali su Odbor Ministarstva spoljnih poslova Srbije za saradnju sa Srbima u regionu i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Autor: SRNA – SrpskaCafe.com

Comments are closed.