Veliko interesovanje za školovanje za policajca

30-Prijedor---CJB-i-mediji

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske raspisalo je konkurs za prijem 80 budućih akademaca za koji vlada veliko interesovanje, što govori o primamljivosti za ovo zanimanje, izjavio je danas načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Dalibor Ivanić.

„Za prijedorsku regiju predviđeno je deset mjesta, a prijavilo se 12 kandidata odnosno po 12 kandidata na po jedno mjesto. To pokazuje da je posao policajca stabilno zanimanje u Republici Srpskoj“, rekao je Ivanić na druženju s predstavnicima medija u Prijedoru, organizovanom u povodu Dana policije.

On je ocijenio da je posao policajca u Republici Srpskoj odgovoran i zahtjevan, ali i pristojno plaćen,

„Naš policajac nikad nije prešao u naredni mjesec, a da nije isplaćen za prethodni mjesec. Imamo svi nove uniforme i nova vozila i dvoljno materijalno-tehničkih sredstava“, kazao je Ivanić.

On je naglasio da su mediji koji su izvještavali o radu CJB Prijedor korektni i da objektivno i pravovremeno informišu javnost o aktivnostima i rezultatima ovog centra, te da, kao takvi, imaju svoju ulogu u sistemu bezbjednosti.

„Objektivno informisanje je preduslov za bolji bezbjednosni ambijent“, dodao je Ivanić.

DSC_0247

Prema njegovim riječima, Prijedor je grad sa 100.000 stanovnika koji ima ozbiljnu privredu, ozbiljnu politiku i ozbiljnu dijasporu sa oko 20.000 ljudi iz inostranstva u vrijeme turističke sezone.

„Veliki nacionalni naboj doveo je do nekoliko incidenata, ali su svi slučejavi procesuirani, nijedan nije završio u ladici i vinovnici su procesuirani adekvatno, bilo prekršajno bilo krivično“, istakao je Ivanić.

On je podsjetio da je Prijedor i grad brojnih masovnih okupljanja i velikog broja sportskih i kulturnih manifestacija i javniih događaja sa vjerskom i nacionalnom pozadinom, ali da nije bilo težih narušavanja javnog reda i mira.

„Trudićemo se da ubuduće budemo još spremniji, da odgovorimo bezbjednosnima izazovima i da do incidenata ni ne dođe. Teško je vrijeme ispred nas, izborna je godina i poznato je da političari često pokušavaju incidente zloupotrijebiti“, poručio je Ivanić.

Čelnici CJB Prijedor danas su upriličili i prijem za predstavnike gradske uprave, suda, tužilaštva, vojske, civilne zaštite i vatrogasne jedinice gdje je ocijenjeno da je saradnja na izuzetno visokom nivou.

Autor: SRNA

Comments are closed.