Video nadzor i novi azil za pse u gradu na Sani

Prijedor bi do kraja godine trebalo da dobije video nadzor i savremeni azil za pse, a novac za oba projekta trebalo bi da obezbijedi UNDP, najavio je danas predsjedavajući Foruma za bezbjednost u zajednici opštine Prijedor Draško Ðenadija.

„UNDP-jev uslov za kandidovanje ovih projekata bilo je donošenje strateškog plana bezbjednosti koji će danas u formi nacrta usvojiti Forum za bezbjednost u zajednici i Prijedor se može pohvaliti da je prva lokalna zajednica u BiH koja će imati takav dokument“, naglasio je Ðendadija.

Video nadzor predviđen je na 12 lokacija, i to na gradskim trgovima, kružnim tokovima i svim izlazima iz grada, služiće iskuljčivo za potrebe policije i uvažiće evropske standarde zaštite privatnosti, dok će novi azil za pse biti izgrađen uz postojeći na gradskoj deponiji na Kurevu.

„UNDP je prepoznao naš rad i cijene nas kao jedan od najorganizovanijih foruma u BiH. Zato nas podržavaju tako da opština Prijedor, osim u tehničkom dijelu posla, neće finansijski učestvovati u ovim projektima“, kazao je Ðenadija.

Strateški plan bezbjednosti je trogodišnja strategija koja pokriva sve segmente bezbjednosti i aspekte te problematike i koja u četiri ciljna programa predviđa 30-ak konkretnih projekata.

Forum za bezbjednost u zajednici, kao multidisciplinarno tijelo čiji cilj je prevencija kriminala i antisocijalnog ponašanja, čine predstavnici Skupštine opštine Prijedor, policije, škola, zdravstvenih ustanova, inspektorata, EUPM-a, Centra za socijalni rad, Civilne zaštite, nacionalnih manjina, vjerskih zajednica, vatrogasne jedinice i UNDP-a

Izvor: SRNA