Vijenci i svijeće u pomen na poginule kolege

04-Prijedor---74-pripadnika-CJB-Prijedor-izgubila-zivot-u-ratu

Služenjem parastosa u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru i polaganjem vijenaca na spomen obilježje poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u Prijedoru je danas nastavljeno obilježavanje 4. aprila, Dana policije Republike Srpske.

„U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu život su izgubila 74 pripadnika CJB Prijedor“, rekao je zamjenik načelnika CJB Prijedor Stevo Tomčić.

Počast poginulim pripadnicima policije Republike Srpske odata je i minutom ćutnje i prisluživanjem svijeća.

„Ja bih iskoristio ovu priliku i poželio sreću i uspjeh na ličnom i porodičnom planu svim pripadnicim Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“, poručio je Tomčić.

Pripadnici Jedinice za podršku CJB Prijedor danas su na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru izveli taktičko-pokaznu vježbu lišenja slobode opasnog lica, pokazali alpinističke tehnike spuštanja niz objekat, demonstrirali upotrebu sredstava sile i izložili opremu i službena vozila s ciljem da se građanima približi rad policije.

04-Prijedor---pomen-na-pripadnike-policije-poginule-u-ratu

Obilježavanje Dana policije u Prijedoru počelo je 30. marta akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj je učestvovalo 75 pripadnika CJB Prijedor.

Uslijedili su prijemi za boračke kategorije, penzionisane pripadnike CJB Prijedor, predstavnike institucija sa kojima policija usko sarađuje i medije, kao i turnir u malom fudbalu.

Tradicionalna kampanja „Dan otvorenih vrata“ organizovana je za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i djecu predškolskog uzrasta, u Prijedoru, Novom Gradu, Kostajnici i Kozarskoj Dubici.

Autor: SRNA

Comments are closed.