Vijenci i svijeće u pomen na poginule policajce

spomen

U sjedištu Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor danas su prislužene svijeće i položeni vijenci ispred spomen ploča sa imenima prijedorskih policajaca poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić čestitao je krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila svim pripadnicima CJB Prijedor i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa željom da svog zaštitnika vječno proslavljaju u miru, dobrom zdravlju i dobrom raspoloženju.

„Danas smo protokol započeli važnom stvari, a to je sjećanje na poginule pripadnike CJB Prijedor i Sedmog odreda specijalne brigade policije koji su svoje živote položili u temelje Republike Srpske“, rekao je Ivanić novinarima u Prijedoru.

cjb

On je podsjetio da je današnjem događanju prethodilo sportsko druženje pripadnika CJB Prijedor odnosno turnir u malom fudbalu u kojem je učestvovalo deset ekipa iz sastava CJB Prijedor i gdje je titulu pobjednika i pehar odnijela Policijska stanica Novi Grad.

„Prije par dana organizovali smo posjetu osnovaca policijskoj stanici. Upoznali su se sa našom opremom i razgovarali smo o osnovnim segmentima za bezbjedno učešće djece u saobraćaju“, rekao je Ivanić.

Slavski obred danas je služio protojerej stavrofor Mladen Majkić.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula su 44 pripadnika policije iz Prijedora, među kojima je 37 bilo pod direktnom komandom ovdašnje službe javne bezbjednosti, te sedam pripadnika Sedmog odreda specijalne brigade policije.

Autor: SRNA

Comments are closed.