VIše od 23.000 gledalaca u 2015. godini

kinokozara

Filmove u prijedorskom bioskopu „Kozara“ u prošloj godini pogledalo je više od 23.000 ljubitelja sedme umjetnosti, što je približno broju gledalaca u 2014. godini, rekla je direktor ustanove „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor Safira Karahodžić.

„U godini koja je iza nas prikazali smo 111 filmova u 752 projekcije što je takođe približno podacima za 2014. godinu“, rekla je Karahodžićeva Srni.

Među prikazanim filmovima bilo je 69 naslova holivudske produkcije, 23 crtana filma, 10 domaćih i devet evropskih ostvarenja.

„Na ljestvici najgledanijih prva tri mjesta zauzimaju filmovi `Bićemo prvaci sveta` sa 1.999 gledalaca, `50 nijansi sive` sa 1.529 gledalaca i `Peti leptir` koji je pogledalo 1.206 gledalaca“, navela je Karahodžićeva.

Tokom 2015. godine u kinu „Kozara“ organizovano je pet revija filmova, i to dvije posvećene animiranom filmu, jedna domaćem, zatim Višegradski film festival grupe V4, te Sedmica njemačkog filma u saradnji sa Gete institutom iz Sarajeva.

„Od filmskih `poslastica` u godini pred nama imaćemo novi film Kventina Tarantina `Mrska osmorka`, `Povratnik` za koji su sinoć `Zlatni globus` dobili režiser Alehandro Gonzales i glumac Leonardo Di Kaprio, komediju braće Koen `Ave Cezar` koja će otvoriti ovogodišnji Berlinale i nastavak filma `Dan nezavisnosti`“, najavila je Karahodžićeva.

Za mlađu publiku u ovoj godini planirano je prikazivanje filmova „Betmen protiv Supermena“, inspirisan crtanim filmom iz 1967. godine, 3D film „Knjiga o džungli“, kao i peti dio animiranog filma „Ledeno doba“.

Kino je i lani, kao i svake godine, učestvovalo u tradicionalnoj manifestaciji Prijedorsko kulturno ljeto, a vlastitu savremeno opremljenu salu iznajmljivalo je petnaestak puta raznim organizacijama za različite sadržaje, čime je takođe povećalo prihod u budžetu grada.

Cijena kino ulaznica u Prijedoru je četiri KM.

Autor: SRNA

Comments are closed.