Više od 300 djece u akciji Budi rudar na jedan dan

Sporstko-zabavnim programom „Budi rudar na jedan dan“, koji je danas na gradskom stadionu u Prijedoru okupio više od 300 djece, počelo je obilježavanje sedmice zdravlja u kompaniji „Arcelor Mittal“ Prijedor.

Program namijenjen djeci i mladima drugu godinu za redom organizuje Fondacija „Arcelor Mittal“ Prijedor u saradnji sa omladinskom selekcijom Fudbalskog kluba „Rudar Prijedor“, sindikatom rudnika „Arcelor Mittal“ i Udruženjem građana „DON“ Prijedor.

Predsjednik Fondacije „Arcelor Mittal“ Prijedor Predrag Šorga izrazio je zadovoljstvo i odzivom i programom, istakavši da se ove godine otišlo korak dalje kako bi svako našao nešto za sebe: od onih najmlaih od dvije godine, preko najstarijih, sve do roditelja i baka i deda.

„Posebnu pažnju posvetili smo najmlađima, uzrasta do šest godina, za koje smo organizovaali zabavni kutak sa raznim igricama, a za sve učesnike pripremili smo i male poklone“, rekao je Šorga.

On je dodao da su zabavnu školu fudbala osmislili treneri omladinske škole fudbala, a prigodan program pripremili su nastavnici i učenici osnovnih škola „Desanka Maksimović“ i „Branko Ćopić“.

Direktor Mladen Jelača rekao je da vjeruje da će iz godine u godinu ova manifestacija primamljivog naziva „Budi rudar na jedan dan“ biti sve masovnija.

„Vjerujem da su i mame i tate i bake i deke i učiteljice ponosni, a neki od ovih mališana sigurno će jednog dana biti dio našeg tima“, dodao je Jelača.

Fudbalski klub „Rudar Prijedor“ pozvao je sve dječake koji žele biti dio omladinskog pogona ovog sportskog kolektiva da se prijave u jednu od šest uzrasnih grupa podijeljenih po godištima, i to od 1994. do 2006. godišta.

Prošle godine na ovoj manifestaciji bilo je više od 200 djece.

Za nepunih šest godina rada Fondacija „Arcelor Mittal“ Prijedor uložila je više od 1,2 miliona maraka u u više od 120 projekata u gradu na Sani. Fondacija u najvećem dijelu svoga rada podržava projekte koji se tiču djece i mladih, obrazovanja i zdravstva, te sporta i kulture.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.